Ziua Școlii 28 Noiembrie 2013

Manifestările dedicate zilei școlii se înscriu în acest demers de conturare a propriei identități instituționale, constituind în fiecare an o provocare atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi, în căutarea unor activități care să pună în lumină deprinderile deținute deja de elevi, cât și deschiderea lor spre alt gen de activități educaționale, mai greu de abordat în strategiile didactice folosite zilnic. Cunoscută în peisajul școlar brașovean ca o școală cu performanțe notabile, datorate în special entuziasmului cu care profesorii își fac meseria, Școala Gimnazială Nr. 6 ”Iacob Mureșianu” dorește să transmită prin intermediul manifestărilor aniversare din fiecare an o înțelegere modernă a conceptelor educaționale, prin care să-și consolideze imaginea și în același timp, să onoreze și să valorifice eforturile și reușitele comune ale elevilor și profesorilor.

În acest an școlar sărbătorirea Zilei Școlii a fost văzută într-o nouă abordare, cea a petrecerii unor momente plăcute atât de către elevi cât și de către profesori, prin intermediul unui joc concurs în care s-au implicat cu toții. Jocul a fost creat pe modelul ”treasure hunt”, menit să valorizeze într-o manieră creativă și relaxată cunoștințele generale ale elevilor, dobândite pe parcursul orelor desfășurate în cadrul procesului educativ de zi cu zi. Activitatea a constat în parcurgerea de către echipele de elevi a unui circuit format din probe de perspicacitate, menit să pună în valoare nivelul de cunoștințe dobândit la diferite discipline, abilitățile de muncă în echipă și nu în ultimul rând, să crească nivelul motivației învățării prin implicarea în alt gen de activități de învățare. Echipele au parcurs probele care i-au așteptat la cele 12 posturi, corespunzătoare unor direcții de acțiune sau realizări din viața lui Iacob Mureșianu. Pe baza unor indicii pe care le-au descoperit singuri, prin interpretarea unor figuri sau descifrarea de rebusuri, echipele de elevi au parcurs, în ordine diferită, un itinerariu pe la toate cele 12 posturi, unde au îndeplinit cerințele unor probe de perspicacitate construite de profesori, specifice fiecărei materii de studiu. Fiecare echipă a primit un punctaj, în funcție de gradul de îndeplinire al sarcinilor, pe baza căruia s-a alcătuit un clasament, care a desemnat câștigătorul trofeului „Iacob Mureșianu”. Acesta a fost o echipă din clasa a VIII-a B.

Jocul a fost apreciat atât de profesori cât și de elevi, arătând încă o dată că în școala noastră procesul educativ poate fi atractiv, plăcut, atâta vreme cât elevii și profesorii sunt parteneri în activitățile și scopurile pe care și le propun întotdeauna cu dăruire și entuziasm.

loading
×