Regatul sălbatic

Educația pentru protejarea mediului înconjurător începe de la cele mai mici vârste. The European Nature Trust (TENT) este inițiatorul unui program educațional pentru școlari care iși propune să scoată copiii din mediul formal al școlii pentru a le da șansa să afle mai multe informații despre mediul înconjurător într-o manieră activă, prin joacă și dialog, astfel încât aceștia să conștientizeze importanța conservării și protejării mediului și necesitatea manifestării unui comportament responsabil și activ față de natura înconjurătoare.

  Astfel, în data de 18 noiembrie 2013, elevii claselor primare și gimnaziale din școala noastră au fost invitați de către organizatori în autobuzul destinat activităților (un Centru Mobil de Educație). Aici copiii au participat la o lecție despre mediu puțin altfel. Prin intermediul mijloacelor multi-media și pornind de la cunoștințele deținute de elevi, organizatorii au creat o atmosferă incitantă, favorabilă achiziționării de noi cunoștințe, dar și dialogului și implicării active a elevilor. În cadrul unui curs spectaculos despre mediul înconjurător elevii au aflat interdependenţa speciilor într-un habitat natural şi impactul interferenţei iresponsabile a omului.

Interesul elevilor pentru temele abordate a demonstrat reușita acestei activități prin care s-a reușit sensibilizarea copiilor față de natură.

loading
×