PROIECTUL ”Trecut Românesc-Viitor European”

Proiectul a fost inițiat în anul școlar 2014-2015, iar Școala Gimnazială nr.6 „Iacob Mureșianu” este coordonator al activităților alături de Școlile Gimnaziale nr. 9, 19 și CNI „Grigore Moisil”. Proiectul și-a  propus să ofere elevilor posibilitatea de a descoperi și a reprezenta în manieră personală și originală teme cu caracter național și european.

trecut-4

Proiectul a cuprins activități diverse, de la expoziții de colaje și desene, prezentări power-point elaborate de elevi, până la concursuri teoretice și activități comemorative și a avut ca parteneri: ISJ Brașov, Biblioteca Județeană George Barițiu din Brașov, Muzeul Casa Mureșenilor, Editura Pastel, Biserica Sf. Treime din Dârste.

Ca urmare a implicării susținute atât a elevilor cât și a cadrelor didactice din clasele V-VIII de la școlile gimnaziale și liceele brașovene, proiectul a fost continuat și în anul școlar următor, 2015-2016, bucurându-se de aceeași atenție.

Prima activitate din acest an s-a desfășurat în mansarda Casei Baiulescu, cu o sesiune de prezentări power-point pe tema Marii Uniri. A doua activitate a constat într-un concurs de probă scrisă  pe tema Unirii Principatelor Române, care s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr.6 „Iacob Mureșianu” Brașov și unde elevii școlii noastre au obținut următoarele distincții:

– Pemiul al III-lea, eleva Iordache Diana, clasa a VII-a A

– Mențiunea I, eleva Taran Daniela, clasa a VII-a B

A treia activitate a constat într-un concurs de colaje și desene pe tema „9 mai – zi cu triplă semnificație” , în care echipaje formate din 2 elevi din fiecare școală au realizat pe parcursul a 50 de minute un colaj pe una din temele alese. Concursul s-a desfășurat la muzeul Casa Mureșenilor iar echipajul școlii noastre format din elevii clasei a VIII-a B, Robert Moișanu și Simina Bulai au obținut Premiul I.

Nu în ultimul rând, între activitățile proiectului s-a numărat și editarea unei cărți cu articole istorice, oferind cadrelor didactice posibilitatea de a-și populariza proiectele de cercetare științifică, preocupare ce vine să completeze activitatea didactică pe care acestea o depun zi de zi la catedră, cu elevii. Prezentele articole cu caracter științific au abordat teme variate, cu caracter național sau european.

loading
×