PROIECT „România regală – 150 de ani de destin istoric”

„România regală – 150 de ani de destin istoric” – proiect local, desfășurat la nivelul școlii, cu participarea claselor a VII-a și a IV-a. Proiectul a fost coordonat de prof. istorie Danu Daniela, cu participarea prof. Holban Ionela, Damian-Satala Iustina, și a prof. învățământ primar Pepine Lucia și Marina Adela.

Proiectul a vizat implicarea elevilor în activităţi educaţionale menite să le lărgească orizontul cunoaşterii, să le faciliteze contactul cu aspecte din istoria monarhiei române, dar și dezvoltarea abilităţilor de comunicare, învăţare activă şi în ritm propriu, de exprimare de opinii prin modalităţi diverse, specifice vârstei.

  • În aces scop au fost proiectate activități diverse între care amintim:

– organizarea unei expoziții cu colaje realizate de elevii claselor participante

– organizarea unui concurs pe tema istoriei monarhiei la care au participat echipaje formate din clasele a VII-a. Concursul a fost câștigat de echipajul clasei a VII-a A.

– susținerea de lecție deschisă de către prof istorie Danu Dana la clasa a IV-a, în vederea familiarizării elevilor de clasa a IV-a cu metodele de predare a istoriei specifice gimnaziului.

loading
×