9 mai 2011 Ziua Uniunii Europene

Ziua Uniunii Europene are o semnificaţie aparte în ansamblul momentelor importante ce ţin de trecutul dar mai ales de viitorul nostru. De aceea, sărbătorirea ei în fiecare an presupune în fiecare şcoală tot felul de manifestări, întâlniri cu personalităţi, expoziţii de desene realizate de elevi pe această temă.În acest an, Şcoala Generală nr. 6 a ales întrecerea între clase, organizarea unui concurs pe teme legate de istoria formării Uniunii, instituţiile care o compun, statele membre şi principalele caracteristici ale acestora.

Concursul a fost organizat de d-nele profesoare Codruţa Picu şi Daniela Danu şi a implicat efectivele de elevi ale claselor a VI-a A şi B.

Concursul a avut trei probe:
La proba teoretică, elevii au demonstrat că şi-au însuşit istoria, instituţiile, scopurile şi informaţii legate de statele membre.

  • Proba a doua a fost destul de dificilă, concurenţii trebuind să identifice drapelele unor state membre ale Uniunii
  • La proba a treia, juriul a avut de ales o compoziţie câştigătoare (desen sau colaj), care să reprezinte Uniunea, scopurile şi deviza acesteia.

În final, elevii au participat la un joc de completare a  hărţii Europei cu simboluri reprezentative pentru fiecare stat.
Ambele echipe s-au pregătit cu seriozitate în toate probele concursului. Considerăm că activitatea a fost deosebit de instructivă şi s-a aşezat în continuarea demersurilor legate de educaţia elevilor în spirit european, pentru Europa.

loading
×