SĂ VORBIM DESPRE EMINESCU

Moment literar-artistic prilejuit de împlinirea a 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Pentru că Eminescu a fost şi va rămâne poetul tuturor românilor, mari şi mici, a devenit o obişnuinţă ca în fiecare an în jurul datei de 15 ianuarie să avem un moment literar-artistic dedicat lui, o zi în care să vorbim despre Eminescu.

Nu ne dorim însă ca aceste aniversări dedicate lui să ia o amploare artificială, care să strivească în multe privinţe farmecul şi subtilităţile operei sale, influenţând astfel în mod negativ percepţia celor tineri faţă de creaţia sa. De asemenea, ne dorim cu nedisimulată sinceritate ca Eminescu să fie amintit, să fie citit nu doar de 15 ianuarie, ci constant, nu pentru că este cel numit şablonard „poetul nepereche al literaturii române” sau „poetul naţional al românilor”, ci pentru că are meritul mai presus de orice de a fi turnat în cele mai frumoase forme limba noastră.

Astfel, elevii Şcolii Gimnaziale nr. 6 „Iacob Mureşianu”, îndrumaţi de doamnele profesoare de limba şi literatura română, Ionescu Roxana şi Stan Mihaela, alături de doamna profesoară Mureşan Mihaela, au încercat „să recitească” o parte din opera şi viaţa lui Mihai Eminescu, recitând, cântând ori interpretând artistic poeziile acestuia.

loading
×