9 Mai – Ziua Europei

În acest an şcolar a continuat tradiţia de sărbătorire a zilei Europei prin diverse activităţi, care au implicat o parte a elevilor de la gimnaziu.

Astfel, elevii claselor a VII-a au realizat colaje în care au prezentat istoria constituirii Uniunii Europene, instituţiile sale, precum şi informaţii despre ţările membre: date geografice şi istorice, monumente, personalităţi sau curiozităţi. Cele mai frumoase realizări au fost expuse pe holul de la parterul şcolii.

Tot ca expresie a aniversării acestei date în întreaga şcolii, pe ferestrele de la etajul al II-lea al şcolii au fost afişate 14 valori şi principii ale Uniunii Europene.

Aniversarea a fost celebrată printr-un concurs pe tema “Ţările Europei şi frumuseţile lor”, la care au participat clasele a VI-a. Activitatea a fost coordonată de prof. Daniela Danu, în colaborare cu prof. Codruţa Preda, făcând parte din programul comisiei metodice “Matematică-Ştiinţe-Om şi Societate”, ceilalţi membrii fiind invitaţi să asiste.

Echipajele formate din şapte membrii din fiecare clasă s-au documentat, au căutat informaţii despre istoria UE, precum şi elemente caracteristice fiecaruia dintre cei 27 de membri şi au răspuns la întrebări, au identificat drapelele ţărilor membre, au conturat harta monumentelor reprezentative pentru ţările europene.

Cea mai atractivă proba a concursului a fost cea în care elevii au trebuit să identifice ţările membre UE pe baza lecturării şi interpretării unor catrene. Apoi, fiecare echipaj a avut de alcătuit un catren despre România.

Concursul s-a bucurat de colaborarea Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu”, Serviciul de informare comunitară, reprezentate de d-nele Ruxandra Nazare şi Nadia Moldovan, care au oferit la final premii ambelor echipaje participante, caiete de lucru pe tema UE .

loading
×