Oferta educațională a școlii (clasa pregătitoare)

Learning is a treasure that will follow its owner everywhere.
Învăţarea e o comoară care îşi urmează stăpânul pretutindeni.

Clasa pregătitoare este o etapă importantă în dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare ale copiilor și tratăm acest aspect cu cea mai mare responsabilitate. Activitatea  este organizată ținând cont de competențele și cerințele specificate în programa școlară pentru învățământul primar.

Ce ne propunem?

Ne dorim să oferim elevilor noștri un climat educațional propice unei dezvoltări armonioase. Printre activitățile desfășurate în clasa pregătitoare se numără cele care au în vedere socializarea, încurajându-i pe elevi să interacționeze între ei și cu profesorii lor, să își împărtășească idei și sentimente, să învețe să lucreze în echipă și să respecte regulile de comportament.

Este important ca elevii de clasă pregătitoare să învețe să comunice în mod eficient, să citească și să deseneze literele de tipar ale alfabetului, să recunoască sunetele și să identifice cuvintele.

Intrând pe tărâmul matematicii, copiii învață să recunoască numerele, să efectueze operații simple de adunare și scădere, totul prin metode interactive, adaptate specificului vârstei.

Dezvoltarea creativității și imaginației, reprezintă un alt aspect important, de aceea lecțiile care vizează dezvoltarea acestora joacă un rol esențial. Copiii învață cum să se joace cu formele și culorile, cum să le combine și să creeze diferite colaje sau planșe, bucurându-se de rodul muncii lor în cadrul expozițiilor din clase sau din școală.

Mens sana in corpore sana este motto-ul pe care îl au în vedere cadrele noastre didactice, în cadrul orelor de educație fizică și sport unde elevii își dezvoltă abilitățile fizice prin jocuri, exerciții și alte activități sportive.

A învăţa o limbă străină înseamnă a avea o încă o fereastră prin care să vezi lumea (Proverb chinez). Folosind metode active-participative de predare, în cadrul cărora jocul didactic are un rol esential, profesorii noștri sădesc în inimile micuților școlari pasiunea pentru studiul limbii engleze, încă de la primele ore.

Pentru că ne dorim ca dragostea pentru școală să fie una reală, activitățile din clasa pregătitoare au un caracter interactiv și ludic, fiind adaptate nevoilor și capacităților fiecărui copil în parte, fiind un prim pas către o dezvoltare armonioasă, din punct de vedere social, emoțional și intelectual.

Parteneriate

Colaborarea cu diferite instituții de cultură precum:  Biblioteca județeană- secția copii, Teatru Arlechino, Opera Brașov, Muzeul „Casa Mureșenilor”,Muzeul de Artă etc., aduce un plus valoare în procesul de învățare, contribuind la dezvoltarea inteligenței emoționale și a limbajului copiilor, oferindu-le oportunități de învățare atractive.

Resurse umane

Cadrele  didactice din școala noastră sunt calificate, preocupate să fie mereu la curent cu cele mai noi tendințe în educație. În același timp, acestea sunt empatice, răbdătoare, creative  și au o înțelegere profundă a nevoilor și caracteristicilor specifice copiilor în vârstă de 6 ani.

,, Doamna” știe să creeze un mediu sigur, stimulant și plăcut pentru copii, astfel încât aceștia să se simtă confortabil și motivați să învețe. În acest  climat de învățare pozitiv, elevii sunt  încurajați  să-și exprime ideile, să exploreze și să evolueze.

Resurse materiale

Sălile de clasă destinate elevilor din clasa pregătitoare se afla la același etaj, cu mobilier și materiale adaptate vârstei, Acestea sunt viu colorate, special decorate și pregătite pentru micii școlari. Fiecare sală de clasă beneficiază de dotări moderne, având videoproiector, tablă inteligentă și  acces la internet. Palierul este folosit doar de elevii clasei pregătitoare, iar accesul în curte se face împreună cu d-na învățătoare.

 

loading
×