Ziua Internațională a Cititului Împreună

A citi este sinonim cu a parcurge un text, a face lectură.  Prin extindere putem spune : a descoperi; a învăţa, a studia, a se instrui, a se cultiva. Fiecare are propria părere despre a citi, iar copiii înțeleg acest act diferit. Cu toate acestea, atât copiii, cât și părinții înțeleg importanța lecturii. De la vârstă fragedă le citesc copiilor povești, le deschid cărți și drumul spre o lume magică.

Copiii descoperă farmecul cuvintelor, lumea personajelor de poveste, își aleg eroii, suferă și se bucură alături de aceștia.La început, ilustrațiile completează povestea, dar treptat textul prinde vrajă și copiii citind singuri pășesc timizi sau cutezători pe noi tărâmuri magice . Creativitatea și imaginația le sunt prieteni, cartea devenind la rândul ei cel mai bun prieten care nu te trădează, supără sau neglijează.

CE AI DE FĂCUT ?

Citește singur sau împreună, descoperă frumusețea cărților, visează, râde sau colorează cât mai multe povești în propria minte ; descoperă această comoară …azi de Ziua  Internațională a Cititului Împreună sau oricând, oriunde și cu oricine pentru că :

Fermecată o cetate / Cu porți mândre ferecate /
Fără străji ,fără zăvoare / Să tot intri frățioare
Dar în ea nu pot  păși  /  Decât cei ce știu citi.
( Cetatea fermecată- cântec Liviu Comes- ghicitoare muzicală : CARTEA )

„Cărțile sunt faruri înălțate în imensul ocean al timpului.“ (E.P. Whipple) și
„O cameră fără cărți e ca un corp fără suflet.“ (Cicero)

Noi, elevi de la Școala Gimnazială Nr.6 ,,Iacob Mureșianu”, am deschis ușa ce duce în lumea cărților și am împărtășit impresii, am citit sorbind un ceai cald chiar și online și am afirmat că orice carte este o comoră. Cele descoperite de noi le-am desenat și invităm și alți colegi să facă la fel .

„Asta e fascinant la cărți: îți permit să călătorești fără să faci un pas.“ (Jhumpa Lahiri)

Prof. Maria Teșu

 

 

Tags:

loading
×