Iubim Brașovul verde!

În perioada 06-12 septembrie 2021, Municipiul Brașov a fost  gazda Forumului Orașelor Verzi.

Evenimentul și-a propus conștientizarea asupra necesității protejării mediului și naturii, importanței limitării efectelor poluării și schimbărilor climatice, mijloacelor de creștere a  calității aerului și a vieții, de explorare responsabilă și de conservare a resurselor locale.

Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov/ ABMEE a organizat sub egida FOV, în data de 09 septembrie, o acțiune dedicată copiilor și transportului alternativ. Denumită Strada Copiilor, str. Postăvarului a devenit casa Brașovului Verde.

Elevii școlii noastre, alături de cei ai altor școli din Municipiul Brașov, care s-au înscris în campania Traffic Snake Game România/ ”Oscar, Șarpele Hoinar”, ediția 2021, au răspuns invitației ABMEE de a transforma str. Postăvarului în cea mai verde stradă din orașul nostru.

O parte dintre activități au fost propuse de clasele participante, a III-a A și a III-a C, având ca temă Transportul Alternativ. A avut loc un concurs de biciclete și trotinete.  Activitățile creative care au urmat, având ca temă Brașovul Verde, au constat în desene cu cretă pe asfalt și decorarea ghivecelor cu flori puse la dispoziție de ABMEE. Doamnele prof. Voina Raluca și Dima Laura au fost sprijinite de ABMEE în organizarea și derularea activităților.

La finalul evenimentului, elevii au primit diplome de participare și au plecat acasă cu promisiunea adoptării unui transport sustenabil, din dorința de a proteja orașul pe care îl iubesc!

 

Tags: ,

loading
×