De vorbă cu un scriitor

În cadrul proiectului  Bucuria Lecturii   derulat în școala noastră, în luna martie a avut loc o întâlnire extraordinară între elevii clasei a IV-a B și a V-a B cu d-na scriitoare Ana Alfianu, autoarea și ilustratoarea volumului „Val și cetatea sufletelor”, apărută la editura Humanis Junior.

Prin această activitate ne-am dorit să le facilităm copiilor drumul spre lectură și să le dăm ocazia să discute cu un autor contemporan, care scrie pentru oamenii din societatea actuală. Cu acest prilej, copiii au făcut cunoștință cu o doamnă talentată, sensibilă, plină de bunăvoință, care era la fel de emoționată ca și ei.

Punându-i față în față, a fost cel mai bun lucru pe care îl puteam face. După ce ne-am cunoscut și ne-au mai trecut emoțiile, a urmat o mulțime de întrebări, gânduri ce nu aveau răspuns și care aveau nevoie să fie exprimate.

”- Ce v-a inspirat să scrieți această carte?
– Cât a durat scrierea?
– Ați avut și zile fără inspirație?
– Pe la ce vârstă v-ați apucat de scris?
– Ați știut dintotdeauna că o să deveniți scriitoare?”… etc.

După aceste întrebări și multe altele, copiii au început să devină încrezători, iar  câțiva au dezvăluit faptul că și ei scriu poezii sau romane, și-au dezvăluit visul cel mai mare, aspirațiile de a ajunge violoniști, arhitecți, medici, bucătari sau aviatori. Au vorbit despre vise și speranțe, despre curajul de a fi ei!

Împreună am ajuns la concluzia că lectura ne înfrumusețează viața și că putem trăi sute de vieți cu fiecare erou pe care îl întâlnim în cărți!  Viața se îmbogățește cu fiecare pagină pe care o citim. Elevii au simțit nevoia să îi ofere ceva din sufletul lor, realizând astfel semne de carte în care și-au exprimat gândurile.

Mulțumesc d-nei prof. de limba română Timaru Adelina pentru implicare și pentru entuziasmul cu care  a acceptat această colaborare.

Îi mulțumim d-nei Ana Alfianu că ne-a acordat această minunată ocazie de o cunoaște, iar eu le mulțumesc copiilor pentru deschiderea de care au dat dovadă. Cu siguranță ne vom gândi și la alte proiecte împreună, dar până atunci le transmit,  să nu uite că pentru a zbura :”Păsările au aripi, iar copiii au cărți!”

Această activitate reia seria  întâlnirilor cu autori contemporani. Clasa a IV-a a mai avut o întâlnire in luna decembrie cu d-na Mihaela Coșescu, autoarea mai multor cărți pentru copii.

Cu dragoste pentru copii,

Dir. Adj. Prof. Zuba Maria

 

Tags: ,

loading
×