28 Noiembrie – Ziua Școlii

„Sunt mândru că sunt urmaș al Mureșenilor!”

Cunoscută în peisajul școlar brașovean ca o școală cu performanțe notabile, datorate în special entuziasmului cu care profesorii își fac meseria, Școala Gimnazială nr. 6 „Iacob Mureșianu” dorește să transmită prin intermediul manifestărilor aniversare din fiecare an o înțelegere modernă a conceptelor educaționale, prin care să-și consolideze imaginea și în același timp, să onoreze și să valorifice eforturile și reușitele comune ale elevilor și profesorilor.

Manifestările dedicate zilei școlii se înscriu într-un demers de conturare a propriei identități instituționale, constituind în fiecare an o provocare atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi, în căutarea unor activități care să pună în lumină deprinderile deținute deja de elevi, cât și deschiderea lor spre alt gen de activități educaționale, mai greu de abordat în strategiile didactice folosite zilnic. În acest an școlar, manifestările dedicate sărbătoririi școlii au cunoscut o diversificare, conturându-se activități specifice pe trei niveluri: ciclul primar, clasele a V-a, clasele VI – VIII. Astfel, clasele de la ciclul primar au dezvoltat activități fiecare în parte, axate pe rolul familiei Mureșenilor în peisajul cultural al Brașovului de sec. XIX.

Elevii din clasele a V-a s-au organizat în echipe şi au participat la un concurs desfășurat pe cinci domenii: artă (desen/pictură), muzică, dans, literatură (poezie/proză) şi teatru. Juriul, alcătuit din următoarele cadre didactice: Holban Ionela, Stan Mihaela, Damian Satala Iustina, Preda Codruţa şi Anghel Mariana, a acordat premii constând în diplome şi cărţi, ţinând cont de respectarea tematicii, originalitatea, creativitatea şi seriozitatea cu care echipele s-au prezentat în concurs.

 

Premiul I artă – clasa a V-a C: Cojocaru Alexandru, Bacoi Marius, Beteringhe Ştefania, Coşmănescu Giulia, Daghie Brigitte

Premiul I dans – clasa a V-a C: Tanasă Cosmin, Csomortani Robert, Hodorogea Adrian, Gheorghiţă Tudor

Premiul I poezie – Clasa a V-a B: Hasan Maya, Bărbat Victor, Luca Tudor (creaţii individuale)

Premiul I muzică – clasa a V-a B: Cristian Iulia, Fejer Sonia, Soare Patricia, Cesaroni Wanda

Premiul I teatru – clasa a V-a B: Popica Emma, Stan Maria, Matei Raluca, Băjenaru Alexia, Slăvilă Denisa, Pâlşu Petru, Vârciu Horia

 Premiul II artă – clasa a V-a A: Sincan Denisa, Asofronie Jeniffer, Bobaru Denisa, Zorici Ana Maria, Vaida Maria, Bacrău Miruna

Premiul II dans – clasa a V-a A: Popescu Letiţia, Bogdan Gabriela, Neagovici Iulia

Premiul II muzică – clasa a V-a A: Bogdan Gabriela

Premiul II poezie – clasa a V-a A: Şomu George, Chivu Victor, Perţache Victor, Ioniţă Anamaria, Irimie Mara

Premiul II teatru – clasa a V-a C: Alexa Sebastian, Gal Marian, Petrescu Mihai, Streşină Vlad

Juriul a mai acordat şi premii speciale următorilor elevi: Farcaş Maia, Cojocaru Alexandru, Milu Matei, Bărăscu Miruna, Dube Uma, Strugariu Bogdan, Neamţu David, Păun Tudor, Motoc David, Coca Andrei – clasa a V-a B.

Pentru elevii din clasele V-VIII s-a dorit conturarea unui program care să dezvolte și să întrețină  sentimentul de apartenență la o instituție școlară de prestigiu, cu perspectiva declanşării unei puternice motivaţii a învăţării. De aceea, a fost creat un joc pe modelul „treasure hunt”, care  a constat în parcurgerea de către echipele de elevi a unui circuit format din probe de perspicacitate, menit să pună în valoare nivelul de cunoștințe dobândit la diferite discipline, abilitățile de muncă în echipă și nu în ultimul rând, să crească nivelul motivației învățării prin implicarea în alt gen de activități de învățare. Elevii au parcurs un itinerariu pe baza descifrării unor indicii, sarcinile de lucru solicitând atât cunoștințele dobândite în procesul instructiv-educativ la diferite discipline, cât și spiritul de cooperare și de muncă în echipă.

Pe baza punctajelor obținute, câștigătoare au fost următoarele echipaje:

Premiul I – clasa a VII-a A – Donțu Andrei, Stenou Kalliopi, Ștefan Ciurea, Popa Alexandra, Daria Săvulescu, Vlad Părău.

Premiul al II-lea – clasa a VI-a B – Marcu Alexandru, Denisa Pânzaru, Teo Leahu, Cosmin Prodan, Alexandru Pavăl, Maria Coșorean, Iulia Olaru, Ada Drăghici, Vlad Pușdercă.

Premiul al III-lea – clasa a VII-a A – Laura Birău, Andrei Robu, Alexia Danciu, Sebastian Blaj, Mihai Staicu

Indiferent de forma în care s-au desfășurat activitățile, considerăm că ele au contribuit la dezvoltarea unei atitudini pozitive, de implicare faţă de toate formele de expresie culturală, la stimularea creativităţii şi găsirea unor formule inedite de a împărtăşi experienţa şi informaţiile acumulate prin aceste activităţi și nu în ultimul rând, la dezvoltarea  sentimentului de apartenență, admirație și respect față de școala noastră, față de valorile, etosul și misiunea asumată de aceasta.

 

Echipa de organizare

loading
×